Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moksie Alesie met Black Eye Bean

Aantal personen: 4-
Bereidingstijd: 75 minuten.

Ingrediënten

Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250ml
Kotomisi Cocosmelk
500 gram Kotomisi Rijst
100 gram Masterbeef
150 gram kouseband
200 gram gerookte vis
2 grote tomaten
125 gram margarine
0,75 liter water
125 gram black eye bean
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen

Bereiden

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten ontdoen, in stukjes verdelen en in ruim water 10 minuten weken. De black eye bean één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de gerookte vis, de tomaten, de kouseband en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk en de black eye bean hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, de massa op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed, Gebakken Banaan, Madam Jeanette, Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Moksie Alesi met Bakkeljauw
Chicken Masala Hollandia (Surinaams-Hollandse Kip)
Murgie Masala Speciaal (kip in masala speciaal)
Masoesa-Alesie (Surinaams gele rijstgerecht)
Fusilli Blanda

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes