Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met
koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen
en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten
ontdoen, in stukjes verdelen en in ruim water 10 minuten weken. De black
eye bean één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de
margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef
(roerbakmix), de gerookte vis, de tomaten, de kouseband en de gedroogde
garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen);
het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht
afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk en de black eye bean hieraan toevoegen, omscheppen
en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, de massa op lagere
stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar
koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar
smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed, Gebakken Banaan, Madam Jeanette,
Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |